BLIND STUDIO

Year: 2014 - (...)
Location: Thessaloniki, Greece
Program: Ιndustrial design
Area: 172m2
Status: Private commission; ongoing
Photographs: Stefania Orfanidou
Client: Blind Studio

At Valaoritou street in Thessaloniki, at the 6th floor of a high-rise building, an old clothing industry is being converted to a creative studio. The interior is redesigned in such a way that it maintains the sense of the open space that already existed. The new studio includes the working space for maximum 8 persons, the meeting room, two living rooms, a small kitchen and a wc. All furniture are designed as separate pieces and they are constructed by wood and metal.

Xρονολογία: 2014 - (...)
Tοποθεσία: Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Πρόγραμμα: Σχεδιασμός επίπλων
Επιφάνεια: 172τ.μ.
Κατάσταση: ιδιωτική ανάθεση, σε εξέλιξη
Φωτογραφίες: Στεφανία Ορφανίδου
Πελάτης: Blind Studio

Στην οδό Βαλαωρίτου στη Θεσσαλονίκη, στον 6ο όροφο μιας οικοδομής του '60, μια παλιά βιοτεχνία ρούχων μετατρέπεται σε στούντιο γραφιστών. Το εσωτερικό της επανασχεδιάζεται με τέτοιο τρόπο, ώστε να διατηρήσει την αίσθηση του ενιαίου χώρου που προϋπήρχε. Το νέο γραφείο περιλαμβάνει το χώρο εργασίας που δύναται να στεγάσει μέχρι και 8 άτομα, το χώρο διασκέψεων και υποδοχής των πελατών, δύο καθιστικά, μια μικρή κουζίνα και το wc. Όλα τα έπιπλα σχεδιάζονται ως ξεχωριστά κομμάτια και κατασκευάζονται από μέταλλο και ξύλο.